Housewarming

Hej världen, nära och kära!
Det är en lycklig flicka ni läser om nu. I helgen hade jag och mina två rumskompisar (och våra fyra ladies i trädgården) inflyttningsfest. Det var en härlig blandning av vänner som kom hem till oss.





I helgen var vi på Formel 1 - Grand Prix som hölls här i Melbourne. Det var riktigt spännande att se och höra det extremt höga ljudet från bilarna, mycket mer spännande än vad jag hade förväntat mig. Under dagen hölls det flyguppvisningar och vi såg stora och små flygplan flyga omkring och göra konster. Då kände man sig liten. Mäktigt är ordet som får förklara känslan.


På torsdag börjar påsklovet och jag ska fira med ett gäng australiensare och svenskar första helgen. Helgen efter, 9-12e, åker jag och Micke till Sydney för att hälsa på Pernilla som studerar där nu. Har ju varit där innan men jag vill dit igen så det ser jag fram emot. Pernilla, det är bara att börja förbereda bastun.

Stor kram från mig till er!

Phillip Island och godis


Utbytesstudent-gänget poserar


I helgen var vi på Phillip Island med skolan på tre dagars utflykt. Jag surfade för första gången i mitt liv och det gick bra på det sättet att jag kom upp på knäna hela tiden. Dock var vågorna var så stora och tidvattnet gjorde allt väldigt jobbigt och uttröttande. Slutade med att jag fick upp en fot på brädan och den andra med knät i... Pust! Bra jobbat ändå tycker jag. Kul som tusan var det också så jag hoppas på fler gånger.



Mina dagar innehåller massa skoluppgifter nu. Mycket att läsa och skriva, skriva, skriva.
Hänger med mina underbara vänner så ofta jag kan och i helgen bjuder jag in 35 personer på inflyttningsfest med svensktema. Alla får ta med sig något svenskt att äta/fika. Blir spännande och se vad australiensarna och utbytesstudenterna tar med.


Nu ska jag försöka skriva någon timma och fortsätta frossa i finska godiset från "Soptippen" som jag och Mikael hittade när vi besökte Svenska Kyrkan. Där var det förresten våffelvecka OCH man kan boka en bastu för 4 dollar/pers (ca 35kr). Det ser jag fram emot!!

Stora kramar från mig som inte riktigt hinner med just nu och berätta för er om alla mina äventyr.
Tänker på er!

Kulturella måndagar & Fitzroy




Denna vackra spindeln träffade jag och AK på när vi hade vår första "kulturella måndag" på Melbourne Museum. Jag är ledig på måndagar och torsdagar så tanken är att ta tid till att plugga men också att få se mer av staden. Hon är bra min nya vän AK.

Mitt liv som student rullar vidare i en härlig fart. Varje dag känns, klyschigt nog, som en gåva inbakat i ett äventyr. Så mycket att upptäcka, lära sig och bara få njuta av. I helgen kommer vi att åka på en övernattningsresa anordnat av REAL till Phillip Islands med en grupp utbytesstudenter. Får hoppas vädret håller i sig. Idag solade jag på Brighton Beach och njöt av stekande värme och klart svalkande havsvatten.




Här bor jag!
409 Wellington St
Clifton Hill, VIC
3068 Australia




Området Fitzroy/Clifton Hill. Ser ni höghusen i city?


På onsdagar måste jag åka tåg cirka 1,5 timmar ut till mitt andra universitet Lilydale så nu måste jag försöka lägga mig. Min resa ut startar vid 07:00.

Tänker som alltid på er där hemma!


Lycka




Efter en lång givande dag på universitet åkte jag spårvagn till Brunswick Street för fika med mina älskade flickor Lina & Carro. De två kurserna jag ska läsa på Hawthorn (den ena skolan som ligger mer centralt) verkar vara lovande. Föreläsarna är underhållande och levererar. Me like.

Det är äntligen helg igen och jag har så mycket lycka inom mig. Imorgon ska jag på tea party med mina aussie-vänner. Har fått ordning på mitt rum med garderob och ett skrivbord med sorterade papper. Umgås med bra folk och träffar nya hela tiden. Njuter av allt här.






RSS 2.0